Jablkový krémový koláč

Potrebujeme:

400 g zmrazeného lístkového cesta, ½ l smotany na šľahanie, 1 vanilkový cukor, 1 stužovač šľahačky, , Plnka: , 1 kg jabĺk, 1 citrón, 0, 4 l vody, 150 g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 80 g vanilkového pudingu, 1 ČL škorice

Ako na to:

Z cesta vyvaľkajte 2 obdĺžniky, preneste ich na plech, poprepichujte vidličkou a upečte. Jeden plát potrite jablkovou náplňou a nechajte vychladnúť. Šľahačku vyšľahajte s vanilkovým cukrom a stužovačom, natrite na plnku, prikryte druhým plátom a na niekoľko hodín uložte v chlade. Koláč posypte vanilkovým cukrom a škoricou a nakrájajte na rezy.

Plnka: Jablká olúpte, nakrájajte na menšie kúsky, premiešajte s citrónovou šťavou a vložte do hrnce. Zalejte 0,3 l vody, pridajte kryštálový a vanilkový cukor, škoricu a duste do mäkka. Zahustite pudingom rozmiešaným v zbytku vody a za stáleho miešania krátko povarte.

21.04.2006

Podobné recepty