Medové trojuholníky s čokoládou
Medové cesto: 200 g prášk.cukru, 3 vajíčka, 3 PL med (asi 60g), 150 g masla, 500 g hladkej múky Špeciál, 1 ČL sódy bikarbóny, 10 g kakaa, štipku mletej škorice
Vanilkový krém: 2 dcl čerstvého mlieka, 30 g prášku Zlatý klas, 1 vanilkový cukor, 40 g kryštál.cukru, 30 g rumu, 200 g masla, 100 g ríbezľového džemu
Cesto: Cukor, celé vajcia, med a maslo miešame nad parou do rozohriatia (rozpustenia). Odstavíme, pridáme sódu bikarbónu a znova premiešame. Nakoniec po miernom vychladnutí pridáme zmes múky, kakaa a škorice.
Necháme odležať, najvhodnejšie deň vopred na chladnom mieste.
Potom rozdelíme cesto na dve časti a vyvaľkáme tenké pláty (3-4 mm), ktoré upečieme na vymastenom otočenom plechu. Pred upečením pláty popicháme. Pečieme pri teplote 200 C približne 7 minút.
Necháme vychladnúť, opatrne nožom podrežeme a rozdelíme na dve polovice (vzniknú 4 hrubšie pláty).
Krém: Z mlieka, prášku Zlatý klas, vanilkového a kryštálového cukru uvaríme hustý puding, ktorý vychladíme. Dochutíme rumom a rozšľaháme maslo. Vyšľaháme hladký krém. Krémom plníme pripravené pláty.
Striedavo: Medový plát, krém, medový plát, džem, medový plát, krém a medový plát.
Necháme stuhnúť, pokrájame na pásy a boky a povrch potiahneme (polejeme) čokoládou. Pokrájame na trojuholníky.