Jablkovo škoricový koláč s piškótami

Potrebujeme:

1 lístkové cesto, 1 a 1/2 balíka guľatých piškót, 10 stredne veľkých jabĺk ošúpaných a nakrájaných na drobné kocky (nie postrúhané), škoricu a kryštáľový cukor na posypanie, 1 vajce na potretie
Puding: 1 liter mlieka, 1 vanilkový cukor, 2 PL kryštálového cukru, 2 Zlaté klasy

Ako na to:

Najprv si uvaríme puding.
Plech polejeme studenou vodou (nevymasťujeme), lístkové cesto rozdelíme na dve časti a vyváľkame prvú časť na veľkosť plechu a položíme ju do plechu.
Na cesto poukladáme piškóty a rozložíme rovnomerne posekané jablká. Tie posypeme škoricou a kryštálovým cukrom (podľa chuti).
Na to všetko vylejeme polovychladnutý puding a na pudig vyváľkanú druhú časť lístkového cesta.
Lístkové cesto potrieme rozmiešaným vajíčkom. Pečieme v rúre asi 30 minút pri teplote 200 °C.

19.11.2008

Podobné recepty