Kačacie prsia so zázvorom a pomarančovou omáčkou
400 g kačacích pŕs, 3 pomaranče, 1 citrón, 200 ml olivového oleja, čerstvý zázvor, sójovú omáčku, slivkový lekvár, badián, celú škoricu, aníz, soľ, brandy, 400 g zemiakov, 50 g masla, 200 ml mlieka, čerstvý vanilkový struk
Ako na to:Kačacie prsia priečne nakrájame na kúsky hrubé asi 1 cm. Pomaranče a citrón odšťavíme. Do šťavy pridáme olej, postrúhaný čerstvý zázvor, sójovú omáčku, 1 lyžicu slivkového lekváru, badián, celú škoricu aníz a trochu brandy (1 dcl).
Zmes dobre premiešame, pridáme kúsky kačacích pŕs a necháme asi dva dni odležať v chladničke. Potom prsia opečieme na panvici s trochou marinády.
Výpek zmiešame so zvyšnou marinádou, prevaríme a podávame k mäsu.
Ako prílohu servírujeme zemiakovú kašu rozmiešanú s mliekom, v ktorom sme varili vanilkový struk.