Fettuccini Polo

Potrebujeme:

1 sladkú smotanu, 2 lyžice hladkej múky, kúsok masla, cstoviny, strúhaný syr
I.časť: 1 stredne veľkú cibuľu, olej, 30 dkg kuracích pŕs narezaných na kocky, trošku vegety, soľ, mleté čierne korenie, 2 strúčiky popučeného cesnaku
II.časť: 1 stredne veľkú cibuľu, olej, 15 dkg nakrájaných čerstvých šampiňónov, nasekanú petržlenovú vňať, soľ

Ako na to:

Spojíme prvú aj druhú časť omáčky, pridáme 1 dcl bieleho vína. Suroviny na prvú omáčku podusíme pokiaľ mäso nebude mäkké. Potom spolu podusíme aj druhú časť omáčky. Postupne pridáme 1 sladkú smotanu rozmiešanú s 2 lyžicami hladkej múky a necháme prejsť varom. Do hotového pridáme kúsok masla na zjemnenie chuti.
Uvaríme cestoviny v osolenej vode, najlepšie sú talianske Fettuccini (sú to širšie dlhšie rezance). Cestoviny po uvarení scedíme, dáme na tanier, zalejeme omáčkou a všetko posypeme postrúhaným syrom.

25.02.2009

Podobné recepty