Palacinky plnené jablkami a pomarančovo-orechovým krémom

Potrebujeme:

2 celé vajcia, 2 dcl mlieka, 1 dcl minerálnej vody, 20 dkg múky, 2 stredne veľké jablká, 3 dcl pomarančového džúsu, 1 pomaranč, 20 dkg mletých orechov, 10 dkg práškového cukru, 1 KL škorice, 5 dkg kryšt.cukru, 1 dcl oleja, 1 KL masla

Ako na to:

Z vajíčok a múky, primiešaním mlieka, minerálnej vody a trochu kryštálového cukru, pripravíme husté palacinkové cestíčko tak, aby v ňom neboli hrudky.
Do cestíčka nastrúhame vopred ošúpané jablká, ktoré sme zbavili jadierok. Na panvici s troškou oleja upečieme palacinky, ktoré by nemali byť príliš tenké.
Medzitým na troche rozohriateho masla začneme pražiť mleté orechy, pridáme väčšiu časť pripraveného práškového cukru a prilejeme pomarančový džús.
Miešame a varíme dovtedy, kým orechy nenasiaknu pomarančovú šťavu. Zahustíme kúskami čerstvého pomaranča. Týmto krémom naplníme palacinky a stočíme ich.
Stočené palacinky nakrájame na silné kolieska a pred podávaním ich posypeme práškovým cukrom zmiešaným so škoricou.
Ozdobíme nastrúhanou pomarančovou kôrou.

18.11.2008

Podobné recepty