Jablkový koláč

Potrebujeme:

Cesto: 200 g polohrubej múky, 1 dcl oleja, 1 dcl vody, 200 g kryštálového cukru, 4 vajcia, 1 kypriaci prášok do pečiva
Plnka: 1000 g jabĺk, 80 g Zlatého klasu (2 ks), 100 g kryštálového cukru, 3 dcl vody, 300 g smotany na šľahanie, 1 stužovač šľahačky

Ako na to:

Celé vajcia vyšľaháme s cukrom. Potom do masy pridáme olej, vodu a múku premiešanú s kypriacim práškom. Zľahka spolu premiešame.
Pripravené cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Vložíme do vyhriatej rúry a upečieme. Po upečení vyberieme a necháme vychladnúť.
Očistené jablká nastrúhame. Dáme ich do hrnca s vodou, cukrom a so Zlatým klasom. Uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť.
Po vychladnutí kašu rovnomerne rozotrieme na upečené cesto a necháme stuhnúť.
Sladkú smotanu dotuha vyšľaháme so stužovačom a natrieme na plnku. Povrch ozdobíme strúhanou čokoládou.

18.11.2008

Podobné recepty