Jahodová bábovka
3 vajcia, 200 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 200 g tuku, 250 g tvarohu, 1,5 dcl mlieka, 1 lyžicu citrónovej šťavy, 1 lyžicu rumu, asi 300 g polohrubej múky, 1 balíček prášku do pečiva, asi 300 g jahôd, tuk na vymastenie formy, hrubú múku na vysypanie formy, jahodovú polevu na ozdobenie
Ako na to:Žĺtka vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom a tukom do penista. Pridáme tvaroh, mlieko, citrónovú šťavu, rum a vmiešame časť múky. Nakoniec zľahka vmiešame ušľahaný tuhý bielkový sneh a múku s práškom do pečiva.
Do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy vylejeme 1/3 cesta. Poukladáme jahody, zakryjeme 2/3 cesta. Opäť dáme jahody a vylejeme poslednú tretinu cesta.
Bábovku vložíme do predhriatej rúry a pomaly upečieme do ružova.
Upečenú bábovku po vychladnutí vyklopíme a polejeme jahodovou polevou.