Jelení guláš v tlakovom hrnci

Potrebujeme:

500 g mäsa z pliecka, 80 g masti, 150 g cibule, 2 lyžičky mletej červenej papriky, 1 lyžicu paradajkového pretlaku, 2 strúčiky cesnaku, mletú rascu, majorán, mleté čierne korenie, soľ, citrónovú kôru, 10 g hladkej múky, 30 g údenej slaniny

Ako na to:

Mäso z pliecka umyjeme a pokrájame na kocky. V tlakovom hrnci rozpustíme masť, speníme na nej nadrobno posekanú cibuľu, primiešame papriku, paradajkový pretlak, postrúhaný cesnak, pomletú rascu, majorán, mleté čierne korenie, pokrájané mäso, osolíme a dusíme vo vlastnej šťave.
Keď sa šťava vyparí, posypeme postrúhanou citrónovou kôrou, múkou, trochu opražíme a podlejeme horúcou vodou. Hrniec uzavrieme a pod tlakom dusíme 25 až 30 minút.
Hotový guláš polejeme na kocky pokrájanou, upraženou údenou slaninou a podávame so zemiakmi.

18.11.2008

Podobné recepty