Prekladané jablkové rezy

Potrebujeme:

Cesto: 5 vajec, 10 PL práškového cukru, 10 PL polohrubej múky, 1,5 dcl oleja, 1,5 dcl mlieka, 1 kypriaci prášok do pečiva
Plnka: 1 kg jabĺk, 250 g smetolu, 1 vanilínový cukor, 200 g práškového cukru, 1 PL tuzemského umu, 5 dcl mlieka, 5 PL hladkej múky, okrúhle piškóty, kávu
Na ozdobu: čokoládu

Ako na to:

Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme olej, mlieko, prášok do pečiva s múkou a tuhý sneh z bielkov. Plech vyložíme naolejovaným alobalom. Navrstvíme naň na kolieska pokrájané jablká a na ne rozotrieme cesto. Pečieme asi 30-35 minút.
Vyberieme a ešte za tepla preklopíme na druhý plech tak, aby jablká boli navrchu. Stiahneme alobal a necháme vychladnúť. Natrieme plnkou a na ňu poukladáme okrúhle piškóty namáčané v uvarenej káve s umom.
Na piškóty natrieme druhú polovicu plnky, vrch ozdobíme postrúhanou čokoládou.

Plnka: Mlieko uvaríme s múkou na hladkú kašu.
Smetol vymiešame s cukrom a s vanilínovým cukrom.
Po vychladnutí obe dve hmoty spojíme a plnku rozdelíme na dve časti.

18.11.2008

Podobné recepty