Kuracia pečeň na dijonský spôsob

Potrebujeme:

800 g kuracej pečene, 250 g masla, 200 g cibule, 3 dcl suchého bieleho vina, 150 g dijóonskej horčice, soľ, korenie, petržlenovú vňať, citrónovú šťavu

Ako na to:

Časť masla rozpustíme vo veľkej panvici a opražíme pečeň zo všetkých strán.
Pečeň vyberieme a na panvičke opražíme cibuľu, pridáme víno a obsah panvice privedieme do varu na prudkom ohni tak, aby sa jej obsah znížil.
Do panvice pridáme zvyšné maslo, soľ , horčicu, korenie a citrónovú šťavu. Do omáčky pridáme naspäť pečeň a petržlenovú vňať a pomaly zohrievame, omáčka nesmie začať vrieť.
Podávame s mladým hráškom alebo baby karotkou.

30.11.2008

Podobné recepty