Nepečená dobrota
2 dcl kakaa, 1 číra želatína v prášku, 1 tvaroh, 5 dkg masla, 5 PL cukru, 1 broskyňový kompót (alebo iné ovocie podľa chuti), 2 balíčky piškót
Ako na to:1 dcl kakaa zahrejte, pridajte želatínu a uvarte podľa návodu, vyšľahajte tvaroh s cukrom, pridajte uvarenú želatínu s kakaom, maslo a druhý dcl kakaa, formu vyložte alobalom alebo fóliou, nalejte malé množstvo tvarohovej hmoty, poukladajte piškóty, pofŕkajte šťavou z kompótu, kúsky ovocie, potom zase tvarohovú hmotu, a postup opakujte, končíte piškótami. Dezert nechajte do druhého dne v chladničke vychladiť a uležať, vyklopte a krájajte na plátky.
Zdobte šľahačkou.