Cestovina so smotanovou omáčkou

Potrebujeme:

300 g prerastaného údeného mäsa, 2 lyžice oleja, veľkú cibuľu, 500 g sladkej smotany, 150 g hrášku, soľ, olej, 500 g cestovín, 2 lyžice parmezánu

Ako na to:

Údené mäso nakrájané na kocky, zalejeme studenou vodou a privediem do varu. Potom necháme odkvapkať, vložíme do studenej vody a osušíme.
Na panvici s ochrannou vrstvou mäsa sprudka opekáme tri minúty, potom pridáme pokrájanú cibuľu a dusíme do zlatista. Mäso s cibuľou preložíme do hrnca, zalejeme smotanou a po zovretí 10 minút pomaly varíme.
Hrášok uvaríme v osolenej vode odkvapkaný vsypeme do smotanovej zmesi. Zohrievame ešte tri minúty.
V osolenej vode uvaríme cestoviny a ocedené zmiešame so smotanovou omáčku. Podávame posypané strúhaným parmezánom.

06.01.2009

Podobné recepty