Rezne z mletej srňaciny

Potrebujeme:

500 g mäsa, 50 g údenej slaniny, 20 g cibule, 1 strúčik cesnaku, soľ, mleté čierne a nové korenie, niekoľko zrniek koriandru, muškátový oriešok, 1 bobkový list, 1 lyžicu smotany, 2 vajcia, strúhanky, masť na vyprážanie

Ako na to:

Mäso umyjeme, pokrájame a spolu s údenou slaninou, cibuľou a cesnakom zomelieme na mäsovom mlynčeku.
Osolíme, okoreníme mletým čiernym a novým korením, mletým koriandrom, mletým bobkovým listom a postrúhaným muškátovým orieškom. Pridáme smotanu, vajcia, podľa potreby strúhanku a všetko spolu spracujeme.
Na doske posypanej strúhankou formujeme rezne, ktoré na rozpálenej masti pomaly z oboch strán vypražíme.
Upravíme ich na misu a podávame so zemiakovou kašou.

30.11.2008

Podobné recepty