Viedenská knedľa

Potrebujeme:

6 žemlí, 30 g masla, byľku zeleného petržlenu, 0,2 l mlieka, 2 vajcia, soľ, 60 g hrubej múky

Ako na to:

Žemle pokrájame na malé kocky, dáme do misky a polejeme rozpusteným maslom, v ktorom sme rozpražili nadrobno posekaný zelený petržlen.
V mlieku rozmiešame vajcia, soľ, nalejeme na pokrájané žemle, premiešame a necháme stáť dovtedy, kým mlieko nevsiakne do žemlí.
Potom ich posypeme múkou a vareškou zľahka premiešame.
Z pripravenej masy rukou formujeme väčšie okrúhle gule, ktoré pomúčenými rukami dobre postláčame, aby sa pri varení nerozpadli.
Vkladáme ich do vriacej osolenej vody a pomaly 10 až 15 minút varíme. Počas varenia ich obrátime.
Uvarené knedle vyberieme z vody, popicháme tenkým drievkom/špajdlou a rozkrájame.

18.11.2008

Podobné recepty