Jelenie stehno vo víne
500 g mäsa zo stehna, 60 g údenej slaniny, 0,5 l vína, soľ, 50 g cibule, 1 bobkový list, citrónovú kôru, celé čierne korenie, 2 klinčeky, 60 g masla, 30 g chlebovej kôrky, 0,2 l kyslej smotany
Ako na to:Odblanené a umyté mäso popreťahujeme údenou slaninou, zalejeme vínom a necháme 4 dni odležať na chladnom mieste. Každý deň mäso vo víne obrátime.
Potom ho z vína vyberieme, osolíme, dáme na pekáč, pridáme pokrájanú cibuľu, bobkový list, kúsok citrónovej kôry, celé čierne korenie, klinčeky, podlejeme vínom, v ktorom bolo naložené mäso a pečieme v rúre.
Občas ho polievame rozpusteným maslom, pridáme chlebovú kôrku a pečieme. Počas pečenia prilievame smotanu, víno a upečieme mäso do mäkka. Mäkké mäso vyberieme, šťavu prelisujeme a vložíme do nej pokrájané mäso. Podávame s dusenou ryžou.