Rezance s pestom
250 g zemiakov, 100 g fazuľových luskov, soľ, 400 g širokých rezancov, 2 lyžice piniových orieškov, 2 strúčiky cesnaku, 8 lyžíc bazalkového oleja, 4 lyžice strúhaného parmezánu
Ako na to:Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Fazuľové lusky zbavíme vlákien a nalámeme na kúsky. Povaríme v dostatočnom množstve osolenej vody asi 5 minút. Pridáme široké rezance a varíme ešte 8-10 minút.
Rezance scedíme, necháme odkvapkať a tekutinu zachytíme. Na panvici upražíme bez tuku piniové oriešky. Ošúpaný cesnak rozmixujeme s bazalkovým olejom, orieškami a parmezánom. Omáčku pesto podľa chuti osolíme.
Rezance, zemiaky a fazuľky premiešame s pestom. Kto má rád pokrmy šťavnatejšie, môže pridať 4 lyžice vývaru zo zeleninového bujónu.