Rezancový nákyp s feferónkami
250 g širokých rezancov, soľ, korenie, tuk na vymastenie formy, 3 feferónky, 1 strúčik cesnaku, 1 cibuľu, 200 g surovej šunky, 6 lyžíc olivového oleja, 2 lyžice hladkej múky, 200 ml hovädzieho bujónu, 150 g lučiny, 150 ml mlieka, 500 g paradajok, 100 g vykôstkovaných olív, 50 g ementálu, 1 zväzok pažítky
Ako na to:Široké rezance uvaríme v osolenej vody podľa návodu. Rúru vyhrejeme na 200 stupňov.
Omáčka: Jemne nasekáme ošúpanú cibuľu a cesnak, speníme na rozohriatom oleji a poprášime múkou. Podlejeme vývarom z hovädzieho bujónu a povaríme. Primiešame krémový syr rozmiešaný v mlieku, osolíme a okoreníme. Krátko povaríme.
Umyté feferónky a ošúpané paradajky zbavíme semien. Šunku nakrájame na rezance.
Rezance premiešame s kolieskami feferónok, rozštvrtenými olivami, kockami paradajok, šunkou a 2 lyžicami nastrúhaného syra.
Zmesou naplníme vymastenú zapekaciu formu, prelejeme omáčkou a posypeme zvyšným syrom. Zapekáme asi 40 minút. Podávame posypané nahrubo nasekanou pažítkou.