Grécka hydinová polievka
1 kurča alebo sliepku, 1 mrkvu, 1 cibuľu, 1 malý zeler, 7 zrniek čierneho korenia, 5 zrniek nového korenia, 3,5 l horúcej vody, 50 g ryže, šťavu z 2 citrónov, 2 vajcia, 1 lyžicu petržlenovej vňate, soľ, mleté čierne korenie
Ako na to:Kurča umyjeme, cibuľu nakrájame na kolieska a opražíme. Vložíme do hrnca, pridáme mrkvu, zeler, čierne korenie a nové korenie. Zalejeme vriacou vodou, osolíme a varíme na veľmi slabom ohni, kým mäso nezmäkne. Kura vyberieme a vývar precedíme.
Ryžu prepláchneme, necháme odkvapkať, preložíme do hrnca a zalejeme bujónom. Necháme zovrieť, pomiešame, prikryjeme, zmiernime oheň a varíme asi 20 minút.
Vajcia rozšľaháme a pomaly, za stáleho šľahania pridávame citrónovú šťavu a niekoľko lyžičiek bujónu. Zmes vajec, citrónovej šťavy a bujónu opatrne nalejeme do zvyšného bujónu s ryžou a varíme 2 minúty na slabom ohni tak, aby sa vajcia nezrazili (tesne pod bodom varu). Polievku podávame horúcu, okorenenú sekanou petržlenovou vňaťou.