Čertovské kurča
500 g kuracích pŕs, 100 syru mozarella, 2 mäsité papriky červené, 1 mäsitú zelenú papriku, 6 paradajok, 1 viazanku mladej cibuľky, 1 hlavičku cesnaku, 1 dcl červeného vína, 1 väčší paradajkový pretlak, chilli papriky, olivový olej, maslo, soľ, mleté čierne korenie, petržlenovú vňať, bazalku, mätu, cukor, tabasco, muškátový orech
Ako na to:Kuracie prsia nakrájané na tenké plátky osolíme, okoreníme a sprudka osmažíme na panvici, v ktorej sme rozplálili olej a maslo. Do výpeku potom pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak, paradajky nakrájané na malé kúsky, víno a chilli paričky takisto nakrájané na malé kúsky. Ďalej pridáme paradajkový pretlak.
V miske zmiešame bazalku, nakrájanú petržlenovú vňať a mätu.
Polovicu z tejto zmesi pridáme do omáčky. Do omáčky potom ešte dáme aj soľ, cukor, čierne korenie, tabasco a nastrúhaný muškátový orech. Varíme ju asi tridsať minút.
Do plechu uložíme kuracie mäso, zalejeme ho omáčkou, navrch uložíme kúsky syru mozarella a všetko ešte posypeme zvyšnou zmesou byliniek. Krátko zapečieme. Podávame s bagetou.