Roštenka plnená syrom s plesňou
4 plátky z vysokej roštenky, 12 dkg syra (najlepšie - zlatej nivy), 20 dcl smotany na šľahanie, kremžskú horčica, francúzska horčica, farebné korenie, cibuľa, worčestrová omáčka, maslo a olej na smažení, soľ
Ako na to:Plátky mäsa dôkladne odblaňte a rozklepte na tenké plátky. Potrite ich z jednej strany rozotreným cesnakom so soľou a worčestrovou omáčkou. Z druhej strany dajte na polovicu rozmrvený syr a preložte a okraje sklepnite tak, že vám vznikne kapsa. Posypte pomletým farebným korením. Opražte na oleji. Cibuľu nasekajte na veľmi malé kúsky a speňte na masle, zalejte šľahačkou a nechajte prejsť varom. Pridajte trochu kremžskej horčice, a pokvapkajte francúzskou horčicou. Touto omáčkou na tanieri prelejte a podávajte s ryžou.