Kuracie prsia so smotanovo-syrovou omáčkou
500 g kuracích pŕs, 200 g póru, 1 červenú cibuľu, 4 strúčiky cesnaku, 1 červenú papriku, 1 zelenú papriku, 60 g tvrdého syra na strúhanie, 2 dcl smotany na šľahanie, 1 kocku slepačieho bujónu, 6 lyžíc rastlinného oleja, štipku soli, štipku korenia, 1 balenie cestovín makaróny, mašličky,...
Ako na to:Cibuľu najemno nakrájame, kuracie prsia nakrájame na kocky a tiež obe papriky. Cesnak nakrájame na jemné plátky alebo nasekáme na drobno. Tvrdý syr nastrúháme nahrubo. Pór nakrájame na kolieska.
Na oleji jemne osmažíme cibuľku, pridáme nakrájané prsia a smažíme domäkka.
Potom pridáme nakrájané papriky, cesnak a rozdrobíme slepačí bujón. Zamiešame a miešame do doby, kým zelenina pustí trochu šťavy. Jemne okoreníme a pridáme pór. Po chvíli celú zmes znovu premiešame.
Keď sa zdá, že všetka zelenina zmäknutá, rovnomerne polejeme smotanou, ktorú necháme prehriať so zmesou a na konci posypeme strúhaným syrom.
Čakáme až sa syr rozohreje, a potom odstavíme z platne a podávame s uvarenými cestovinami.