Lasagne
375 g lasagní, 500 g mletého mäsa, najemno nakrájaný kúsok zeleru, najemno nakrájanú mrkvu, 150 g najemno nakrájaných kuracích pečienok, 250 ml červeného vína, veľkú najemno nakrájanú cibuľu, 2 lyžice oleja, 30 g masla, 2 lyžice petržlenovej vňate, soľ, mleté čierne korenie
Bešamelová omáčka: 560 ml mlieka, 40 g hladkej múky, 100 g postrúhaného parmezánu, 60 g masla, 1/2 lyžičky muškátového orieška, mleté čierne korenie, soľ, 250 ml paradajkového pretlaku
Na oleji a masle podusíme mrkvu, zeler a cibuľu do mäkka (5-7)minút. Pridáme mäso, kým nechytí inú farbu.
Pripravíme si bešamelovú omáčku: Rozpustíme maslo + trochu múky a počkáme kým sa nevytvorí zápražka. Odstavíme a pridáme mlieko. Krátko povaríme. Pridáme muškátový oriešok, korenie a soľ. Nakoniec pridáme parmezán. Prikryté odložíme.
Do mäsovej zmesi pridáme pečeň, pretlak, trochu vody a víno, soľ, korenie a petržlenovú vňať. Maslom vymažeme pekáč.
Prekladáme na pekáči vrstvy cestoviny, trochu mäsovej zmesi a bešamel.
Pečieme v rúre predhriatej na 180 C asi 40 minút. Po upečení necháme trochu mierne vychladnúť.