Makaróny s citrónovo smotanovou omáčkou

Potrebujeme:

250 g makarónov, soľ, 2 mrkvy, 1 pór, 300 g morčacích pŕs, 2 lyžice oleja, korenie, 250 ml vývaru zo slepačieho bujónu, 200 g smotany, 3 lyžice citrónovej šťavy, 3 lyžice hotovej zátrepky, petržlenovú vňať, plátky citrónu

Ako na to:

Makaróny uvaríme v osolenej vode podľa návodu.
Mrkvu olúpeme a nadrobno nakrájame. Pórové cibuľky očistíme, umyjeme a nakrájame na tenké kolieska.
Rezne umyjeme, osušíme a rozkrájame na kocky. Všetko opečieme na rozohriatom oleji. Osolíme a okoreníme. Prelejeme vývarom zo slepačieho bujónu a varíme asi 5 minút na miernom ohni.
Vmiešame smotanu a šťavu z citrónu. Necháme prejsť varom.
Za stáleho miešania pridáme hotovú zátrepku a znovu necháme prejsť varom. Makaróny necháme odkvapkať a rozložíme ich na misu. Polejeme omáčkou, ozdobíme petržlenovou vňaťou a plátkami citrónu.

30.11.2008

Podobné recepty