Cestoviny s kuracím mäsom po čínsky
1/2 kg kuracieho mäsa, 1/2 kg póru a cibule, 0,4 kg bielej kapusty, 1/4 kg mrkvy, 1/2 kg špagiet, olej, cesnak, sójovú omáčku, soľ
Ako na to:Na panvici rozohrejeme trochu oleja a vypražíme na rezance nakrájané kuracie mäso, ktoré sme deň predtým naložili do sójovej omáčky a cesnaku. Mäso podlejeme trochou vody a dusíme do mäkka.
Medzitým na troške oleja dozlata opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a pór. Potom podlejeme vodou a pridáme rezance z 2/3 bielej kapusty a dusíme do mäkka.
Keď je podusené mäso aj kapusta s cibuľou a pórom mäkké, všetko zmiešame s čerstvo uvarenými ešte teplými špagetami, osolíme a necháme uležať cca 10 min.
Pri podávaní vmiešame do zmesi zvyšok nadrobno nakrájanej čerstvej nedusenej kapusty a nastrúhanú mrkvu.