Morčacie prsia na paradajkách
3 veľké paradajky, 150 g nízkotučného jogurtu, 4 lyžice majonézy, 1 lyžicu citrónovej šťavy, 1 zväzok bazalky, 1 lyžicu kapary, soľ, korenie, 1 lyžicu cukru, 1/2 kg morčacích pŕs, 3 lyžice oleja, 4 plátky citrónu
Ako na to:Každú paradajku nakrájame na 4 plátky. Jogurt, majonézu a citrónovú šťavu dohladka vyšľaháme. Bazalku nadrobno posekáme.
Kapary vmiešame do jogurtovej omáčky. Osolíme, okoreníme a podľa chuti prisladíme.
Morčacie prsia nakrájame na 12 rovnakých plátkov. Na panvici rozohrejeme olej a mäso na ňom po oboch stranách opekáme asi 2 min. Potom vyberieme, osolíme a okoreníme.
Na každý plátok mäsa položíme plátok paradajky a zalejeme 1 lyžičkou jogurtovej omáčky. Ozdobíme bazalkou a plátkom citrónu.