Zapečené rezne s chrenom, marhuľami a syrom

Potrebujeme:

vykostené karé (množstvo podľa potreby), soľ, mleté čierne korenie, sladkokyslý chren (podľa potreby), marhule (čerstvé alebo zavárané), plátky eidam-u (alebo iný syr), olej (alebo masť), petržlenovú vňať (na ozdobu), trochu hrubej múky

Ako na to:

Mäso nakrájame na rezne (nie veľmi tenké, ale ani hrubé), jemne naklepeme, osolíme, okoreníme (chvíľu necháme vsiaknuť soľ), poprášime z jednej strany múkou a pomúčenou stranou vložíme do vyhriateho tuku (olej, alebo masť).
Opekáme z každej strany asi 3-5 min (podľa hrúbky rezňov). Opečené rezne rozložíme na plech a na každý z nich natrieme jednu lyžicu chrenu, položíme 2 polovičky marhulí, zakryjeme plátkom syra a dáme do horúcej rúry zapiecť (stačí toľko, kým syr zmäkkne a začína sa roztekať).

30.10.2008

Podobné recepty