Rezy so žĺtkovou šľahačkou
Cesto: 750 g lístkového cesta
Žĺtková šľahačka: 0,8 l mlieka, 4 žĺtka, 100 g vanilkového pudingového prášku, 240 g kryštálového cukru, 20 g vanilínového cukru, 750 ml smotany na šľahanie, 3 stužovače šľahačky
Bielková poleva: 2 bielka, 200 g preosiateho práškového cukru, 1 lyžičku citrónovej šťavy
Lístkové cesto rozvaľkáme na 3 pláty vysoké asi 3 milimetre.
Pomocou valčeka prenesieme postupne cestá na tri suché plechy. Poprepichujeme vidličkou a vložíme do vyhriatej rúry a upečieme pri teplote 220 °C.
Po vychladnutí pláty naplníme žĺtkovou šľahačkou. Vrchný plát cesta polejeme polevou a necháme na chladnom mieste stuhnúť.
Plnka: V mlieku rozšľaháme žĺtky, pudingový prášok, kryštálový cukor a za stáleho miešania povaríme asi 2 minúty a necháme vychladnúť. Do vychladnutého pudingu vmiešame vanilínový cukor a šľahačku, ktorú sme získali vyšľahaním smotany na šľahanie so stužovačom.
Poleva: Práškový cukor miešame s bielkami a citrónovou šťavou, kým nie je poleva hladká.