Šľahačkové rezy
Vanilkový krém: 170 g Hery, 80 g Zlatého klasu, 500 ml mlieka, 50 g kryštálového cukru, 50 g vanilkového cukru, 1-2 lyžice kakaa, rumová aróma
Orechový krém: 70 g mletých orechov, 50 g práškového cukru, 50 g vanilkového cukru, kôra z 1 citróna, mlieko, rumová aróma
Na ozdobenie: 6 kiwi, 200 g jahôd, 750 ml smotany na šľahanie, 1 stužovadlo do šľahačky, čokoládu
Vajcia vyšľaháme s cukrom dopenista, postupne pridáme múku a kakao. Cesto rozdelíme na dve polovice a upečieme z nich 2 pláty.
Vanilkový krém: Do polovice mlieka vsypeme kryštálový a vanilkový cukor, necháme zovrieť a pridáme Zlatý klas vymiešaný so zvyškom studeného mlieka. Za stáleho miešania uvaríme hladký hustý puding.
Do vychladnutého potom vmiešame Heru a krém dochutíme rumovou arómou.
Na jeden upečený plát cesta rozotrieme polovicu vanilkového krému.
Do druhej polovice primiešame kakao. Na krém rozložíme pokrájané jahody a na ne položíme druhý plát cesta.
Orechový krém: Orechy, cukor, rumovú arómu a citrónovú kôru premiešame a zmes sparíme takým množstvom vriaceho mlieka, aby vznikol roztierateľný krém.
Vychladnutý krém natrieme na vrchné cesto. Naň navrstvíme vanilkovo-kakaový krém. Navrch rozotrieme polovicu šľahačky (so stužovadlom), poukladáme pokrájané kiwi a natrieme druhou časťou šľahačky. Rez ozdobíme postrúhanou čokoládou.