Tiramisu
250 g dlhých cukrárskych piškót, 200 g syra Mascarpone (možno nahradiť napr. Lúčinou), 0,2 l smotany na šľahanie, 2 lyžičky cukru, 3 šálky (300 ml) silnej kávy, 0,1 l likéru (Jamaica alebo Bacardi rum), 1 PL masla, kakaový prášok, čokoládové vločky na dekoráciu
Ako na to:Elektrickým mixérom premiešajte syr Mascarpone, cukor a smotanu na šľahanie. Zmiešajte studenú kávu a prilejte rum.
Do kávovej zmesi ľahko namáčajte piškóty (mali by byť vlhké na povrchu, ale vo vnútri stále chrumkavé).
Formu vymastite zmäknutým maslom. Na dno nádoby naskladajte piškóty nasiaknuté kávou. Na piškóty naneste vrstvu mascarponovej zmesi. Naneste obidve vrstvy ešte raz (navrchu by mala byť mascarponová zmes).
Formu s pripraveným Tiramisu dajte do chladničky a nechajte uležať aspoň 5 hodín, najlepšie však cez noc.
Dezert vyberte z chladničky, vyklopte, roztrite naň zvyšnú mascarponovú zmes, posypte kakaovým práškom a ozdobte čokoládovými vločkami.