Rezne na jogurte
4 bravčové rezne z krkovičky, 2 dcl červeného vína, 4 lyžice bieleho jogurtu, 4 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, korenie karí, korenie čili, majorán, oregano, sójovú omáčku, worchestrovú omáčku
Ako na to:Rezne naklepeme, okrajové blany narežeme, osolíme ich, posypeme mletým čiernym korením a poukladáme do pekáča. Na každý rezeň prelisujeme jeden strúčik cesnaku a rovnomerne rozotrieme po rezni.
Pokvapkáme sójovou a worchetrovou omáčkou, posypeme jemne korením karí, čili, oreganom, majoránom. Na každý plát mäsa dáme lyžicu jogurtu, ktorý rovnomerne po rezni rozotrieme.
Podlejeme vínom a odložíme do chladničky na 4 hodiny. Pekáč s marinovaným mäsom vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote asi 170 stupňov Celzia 20 až 30 minút. Podávame so zemiakovým šalátom.