Pralinky
2 tabuľky mliečnej čokolády (asi 200 g), 0, 6 dl šľahačky, 1 celé maslo, 2 ČL instantnej kávy, , Poleva:, 25 PL práškového cukru, ½ tabuľky čokolády na varenie, trocha ružového a žltého potravinárskeho farbiva, 7 PL vody
Ako na to:Čokoládu polámte, zalejte smotanou a miešajte nad parou, kým sa nerozpustí. Zapracujte maslo a kávu. Keď sa tuk roztopí, zložte z platne, a dajte vychladnúť za občasného premiešania. Zo stuhnutej masy vytvarujte guľky. Spodnú časť praliniek stlačte, aby stáli rovno,. Pralinky namáčajte do polevy, dajte odkvapkať a odložte stuhnúť do chladu. Ozdobte roztopenou čokoládou.
Poleva: Suroviny rozdeľte napolovicu. Nahladko vymiešajte preosiaty cukor a 7 PL studenej vody, pridajte potravinové farbivo.
TIP: Ak máte masu na výrobu guliek príliš mäkkú, zahustite ju mletými orechmi, kokosom a pod.