Hovädzie mäso na čínsky spôsob
Potrebujeme:
5 plátkov hovädzieho mäsa, 1 veľká cibuľa, 5 malých zelených cibuliek
Zálievka: 3 PL sójovej omáčky, 1 PL medu, 1 PL hnedého cukru, 1 PL oleja, 3 PL jablkového džúsu, šťava z ½ citróna, 2 strúčiky prelisovaného cesnaku, mletý zázvor
Mäso pokrájajte na menšie kúsky, posypte nakrájanou cibuľou a zalejte zálievkou. Cez noc nechajte odležať. Mäso vložte do rozohriatej rúry a pod pokrievkou ho pečte 15 min. Znížte teplotu a pečte ešte 45 min. Podávajte s ryžou alebo so zemiakmi a zeleninovým šalátom.
Zálievka: Všetky suroviny dobre premiešajte.
16.06.2008
Podobné recepty
Hovädzie mäso na zelere, Kuracie prsia na čínsky spôsob, Kurča na čínsky spôsob, Hovädzie mäso dusené na francúzsky spôsob, Hovädzie mäso dusené na srbský spôsob, Hovädzie mäso dusené na majoráne, Kuracie mäso s ananásom a paprikou na čínsky spôsob, Hovädzie mäso dusené na francúzsky spôsob, Hovädzie mäso v mrkvovej omáčke, Kuracia lahôdka na čínsky spôsob