Švajčiarske rolky s višňovou omáčkou

Potrebujeme:

8 palaciniek, 30 dkg tvarohu, 1 kyslú smotanu, 5 dkg vanil.cukru, 5 dkg prášk.cukru, citrónovú kôru
Omáčka: 40 dkg kompótovách višní, solamyl, 6 dkg kryštál.cukru, 5 cl griotky alebo sherry (môže byť aj viac)

Ako na to:

Višne uvaríme spolu s kryštálovým cukrom a likérom.
Keď to začne vrieť, vlejeme do zmesi solamyl rozpustený vo vode (lejeme dovtedy, kým omáčka nemá správnu hustotu.).
Zmiešame tvaroh, vanilkový cukor, polovicu citrónovej kôry, polovicu kyslej smotany a všetko dobre vyšľaháme.
Touto náplňou natrieme palacinky, ktoré zabalíme švajčiarskym spôsobom (najprv preložíme okraje a potom zrolujeme). Palacinky musia byť teplé (čerstvé).
Rolky zalejeme omáčkou a kyslou smotanou a posypeme práškovým cukrom a zvyškom citrónovej kôry.

27.10.2008

Podobné recepty