Srnčie mäso
600 g srnčieho mäsa, soľ, korenie, jalovec, olej, muškátový orech, hladkú múku, koreňovú zeleninu (mrkvu, petržlen, zeler), mäso, karamel (z cukru a vody), vegetu, kyslú šľahačkovú smotanu
Ako na to:Mäso nakrájame na rezne, vyklepeme plochou stranou noža, osolíme a okoreníme. Dáme do nádoby s jalovcom a bobkovým listom, zalejeme olejem a necháme 10 dní v chlade odležať.
Odležané mäso upečieme v rúre zhruba na trojke i s koreňovou zeleninou. Potom čisté mäso preložíme na tanier.
Do vývaru dáme mäsovú kocku rozvarenú v troške vody, zalejeme karamelom, zeleninu zvlášť rozmixujeme, pridáme do vývaru, ochutíme vegetou, korením a trochou muškátového orechu.
Zahustíme kyslou smotanou, v ktorej rozmiešame trochu hladkej múky.