Karamelové šuhajdy

Potrebujeme:

15 dkg čokolády na varenie, 1 stužený tuk, 1 konzerva kandizovaného mlieka (salko), 125 g masla, 1 PL rumu, , 50 malých papierových košíčkov

Ako na to:

Mlieko si môžete uvariť aj dopredu. Konzervu dajte ho do hrnca s vodou a varte asi 2 hod. Potom ho nechajte vychladnúť.
Čokoládu s tukom rozpustite nad parou. Vychladnuté mlieko dajte do misky, pridajte maslo, rum a všetko vymiešajte ručný robotom na hladkú penu.
Vezmite papierové košíčky a na dno dajte 1 ČL čokolády a nechajte stuhnúť, potom nastriekajte krém zo salka a opäť nechajte stuhnúť.
Nakoniec zalejte 1 ČL čokolády a opäť nechajte stuhnúť.

TIP: Čokoláda je síce trochu náročnejšia na prípravu, ale je veľmi chutná.

27.02.2007

Podobné recepty