Rybie filé s nepravým lososom a pomarančovou omáčkou
300 g rybie filé (pstruh alebo iné bez kostí), 40 g nepravého lososa, 4 olivy, soľ, rybie korenie, 1 pomaranč, maslo, solamyl, 2 dcl smotany na šľahanie, 4 dcl pomarančového džúsu, 2 cl pomarančový likér, olej
Ako na to:Pomarančovú šťavu, likér a kôru z pomaranča privedieme do varu.
Filé trochu naklepeme. Na plátok filé dáme plátky nepravého lososa, rybie korenie, soľ, 2 olivy a zavinieme ako roládu.
Prepichneme ihlou alebo špáradlom (ak chceme zapiecť ako v prírode na rošte) alebo zabalíme do alobalu.
Na pekáč dáme trochu oleja a roládu dáme zapiecť.
Alebo: Do hrnca dáme vodu a roládu, prikryjeme a varíme. Do vriacej pomarančovej šťavy pridáme solamyl asi 3 lyžičky, ktorý sme zarobili s trochou vody - k zahusteniu omáčky.
Omáčku za stáleho miešania zjemníme smotanou a trochou masla.
Na záver po odstavení pridáme do nej na kolieska nakrájaný pomaranč.
Filé podávame nakrájané na kolieska, podlejeme omáčkou. Podávame k zemiakovým kroketám alebo k ryži.