Zajac na horčici
1 vypitvaného a očisteného zajaca, 1 pohár francúzskej dionskej horčice, 5 PL oleja, 1 veľkú cibuľu, niekoľko strúčikov cesnaku, trochu sušeného tymianu, soľ, mleté čierne korenie, 250 ml kyslej smotany, 2 dcl bieleho vína
Ako na to:Zajaca umyjeme, osušíme, naporcujeme a mierne osolíme. Vo veľkom hrnci alebo pekáči zohrejeme olej, kúsky zajaca opečieme z každej strany dozlatista, horčica by nemala zostať veľmi tmavá.
Pridáme očistenú a na kolieska nakrájanú cibuľu a podlejeme vínom. Primiešame očistené, nakrájané strúčiky cesnaku a sušený tymián. Podlejeme vodou, prikryjeme a dusíme (ak omáčka príliš vrie, teplotu znížime).
Mäso osolíme, okoreníme, podľa potreby podlejeme a dusíme do mäkka. Udusené mäso vyberieme z pekáča a do omáčky vmiešame kyslú smotanu.
Podávame s chlebom, prípadne so zemiakmi – hranolkami.