Brokolica s kuracinou
300 g kuracích pŕs, 400 až 500 g brokolice, 3 lyžice oleja, kúsok masla, 1 strúčik cesnaku, 1 cibuľu, soľ, mleté čierne korenie, štipku mletej rasce, asi 3 PL hustej kyslej smotany, 1 PL hladkej múky, 3 dcl zeleninového vývaru, trochu citrónovej šťavy
Ako na to:Kuracie prsia pokrájame na plátky, potrieme citrónovou šťavou, osolíme, okoreníme, potom pokrájame na menšie kúsky a necháme 30 minút až 1 hodinu odležať v chlade.
Na horúcom oleji prudko opečieme mäso zo všetkých strán dozlatista (nedáme všetko na raz, rozdelíme ho aspoň na
2 časti).
Opečené mäso vyberieme a odložíme na teplé miesto. Do výpeku dáme pokrájanú cibuľu, opražíme, pridáme posekaný strúčik cesnaku, maslo a očistené ružičky brokolice.
Podlejeme vývarom a podusíme do mäkka. Smotanu rozmiešame s múkou, vlejeme do panvice s brokolicou, pridáme mäso, premiešame, krátko povaríme a dochutíme.
Podávame s cestovinou.