Barmské plátky
morčacie prsia, veľké jablko, 2 žĺtka, čierne mleté korenie, červenú mletú papriku, soľ, kečup, olej
Ako na to:Morčacie mäso rozklepeme na plátky, ktoré mierne osolíme, okoreníme a na oleji sprudka pečieme z oboch strán.
Jablko olúpeme, vyberieme jadrovník a nakrájame na kolieska. Tieto z jednej strany opaprikujeme a touto stranou ich dáme na panvicu s olejom. Po chvíli ich otočíme a do prostriedka jabĺk (do otvoru po jadrovníku) dáme celé žĺtok.
Panvicu zakryjeme a pečieme dokiaľ sa nespečú žĺtka. Jablká vyberieme a do výpeku dáme kečup.
Prílohou sú hrubé rezance, ktoré polejeme výpekom, na ne položíme plátok mäsa a naň koliesko jabĺčka so žĺtkom navrchu.
Prípadne môžeme podávať s jablkovou kašou.