Špagety pre labužníkov
500 g špagiet, 2 nožičky domácej klobásy, 2 väčšie cibule, 150 g paradajkového pretlaku, 3-4 lyžice jemného alebo pikantného kečupu, 0,5 dcl vody, 200 g postrúhaného eidamu alebo iného tvrdého syra, 2-3 lyžice oleja, soľ, čierne mleté korenie
Ako na to:Na rozohriatom oleji speníme posekanú cibuľu, pridáme klobásu pokrájanú na kolieska a tie prekrojíme ešte napoly. Dobre ich opražíme, pridáme pretlak rozriedený vodou, osolíme, okoreníme a za občasného miešania podusíme. Nakoniec premiešame ešte s kečupom.
Podľa návodu uvaríme v slanej vode špagety, scedíme ich, premiešame s pár kvapkami oleja, aby sa nezlepili a rozdelíme na nahriate taniere.
Polejeme ich paradajkovo-klobásovou zmesou a posypeme strúhaným syrom.
Dobrá rada: Obmenou namiesto klobásy je syr tofu, ktorý najprv na hrubšie postrúhame, pokvapkáme sójovou omáčkou, až potom opražíme.
V letnej sezóne môžeme namiesto pretlaku použiť čerstvú paradajky.