Sezamové rožky
1 kg hladkej múky, 200 ml oleja, 40 g droždia, 500 ml mlieka, 1 lyžičku soli, 1 lyžičku cukru, 1 žĺtok, hrubú soľ a sezamové semienka na posypanie
Ako na to:Z múky, kvásku, oleja, mlieka, cukru a soli vypracujeme polotuhé cesto.
Rozdelíme ho na 5 bochníkov a dáme ich na teplé miesto nakysnúť.
Každý bochník premiesime, rozvaľkáme do tvaru kolesa na hrúbku 0,5 cm a rozkrájame radielkom na trojuholníky a tie skrútime do tvaru rožtekov.
Rožky uložíme na pomastený plech, každý natrieme rozšľahaným žĺtkom, posypeme soľou a sezamovými semienkami. Necháme ich ešte trochu nakysnúť a v stredne vyhriatej rúre do zlatista upečieme.