Tofu na čínsky spôsob

Potrebujeme:

400 g syra Tofu, 1 väčšiu cibuľu, 3 strúčiky cesnaku, 3-4 PL sójovej omáčky, ½ KL mletého čierneho korenia, 1 KL drvenej rasce, 1 KL mletej červenej papriky, 1 PL cukru, ½ KL karí korenia, 2 PL oleja, 1 PL kečupu

Ako na to:

Tofu pokrájame na kocky, vložíme do misky a pokropíme sójovou omáčkou. Pridáme korenia, papriku a drvenú rascu. Pokvapkáme olejom a necháme asi 20 minút odstáť.
Na panvici zohrejeme 2 PL oleja a kocky Tofu pražíme 7–10 minút.
Vyberieme ich na tanier.
Vo výpeku speníme cibuľu a rozotrený cesnak, pridáme cukor a miešame, kým sa nerozpustí. Pridáme syr a papriku pokrájanú na pásiky.
Ochutíme kečupom, karí korením, soľou, podlejeme malým množstvom vody a prikryté dusíme na miernom ohni 10–15 minút. Podávame s ryžou.

27.11.2008

Podobné recepty