Morčacie v paprikovej omáčke
600 g morčacieho mäsa pokrájaného na rezančeky, soľ, mleté čierne korenie, 30 g roztopeného masla, 2 cibule pokrájané na kocky, 2 posekané strúčiky cesnaku, 1–2 PL mletej sladkej papriky, 1 PL múky, 1/8 l slepačieho vývaru, ¼ l sladkej smotany, 1 PL posekanej petržlenovej vňate
Ako na to:Rezančeky morčacieho mäsa osolíme, okoreníme. V horúcom tuku ich po dávkach opečieme.
Vo výpeku do sklovita osmažíme cibuľu a cesnak, poprášime ich paprikou a múkou a krátko opražíme. Do panvice pridáme bujón a zvaríme ho. Potom primiešame smotanu a prudko varíme do zhustnutia.
Napokon v omáčke zohrejeme rezančeky mäsa a posypeme posekaným petržlenom.