Pomarančovo-snehový koláč
75 g masla, 150 g hladkej múky, 2-3 lyžice studenej vody, štipku soli
Plnka: 300 ml pomarančovej šťavy (príp. 100% pomarančový džús zo škatule), plus ešte šťava z 2 pomarančov a 1 citróna (aj postrúhaná kôra), 5 lyžíc maizeny, 1 ½ dcl studenej vody, 3 žĺtka, 50 g masla
Navrch: 3 bielka, 150 g jemného kryštálového alebo práškového cukru, 4 kandizované plátky pomaranča, škoricový cukor
Maslo a hladkú múku spracujeme na mrveničku, pridáme studenú vodu a vymiesime dohladka. Zabalíme do mikroténu a dáme schladiť.
Vychladené cesto rozvaľkáme, vystelieme ním formu a dáme predpiecť na 10–15 minút.
Medzitým zohrejeme pomarančový džús s cukrom, pridáme strúhanú kôru a šťavu z pomarančov a citróna. Pridáme maizenu vymiešanú so 150 ml studenej vody na pastu a ešte spolu zohrejeme.
Odtiahneme, primiešame žĺtka, maslo a navrstvíme na predpečený korpus.
Bielky vyšľaháme na tuhý sneh a postupne do nich zašľaháme cukor.
Ozdobne nastriekame na koláč kopčeky, pomedzi ktoré dáme po kúsku kandizovaného pomaranča. Jemne poprášime štipkou škorice a zapečieme do ružova.