Poschodový rebarborový zákusok
Spodné cesto: 300 g hladkej múky, 1/2 vrecúška prášku do pečiva, 150 g Hery, 100 g práškového cukru, 1 vajce
Vrchné piškótové cesto: 4 vajcia, 4 PL polohrubej múky, 4 PL práškového cukru, 1/2 balíčka prášku do pečiva
Poleva: 100 g várovej čokolády, 50 g Cery
Plnka: 700 g rebarbory, 2 PL jemnej strúhanky, 1 PL masla, 150 g kryštálového cukru, asi 3 PL vody
Z uvedených surovín rýchlo spracujeme spodné cesto a dáme ho odležať do chladničky, aby stuhlo.
Medzitým rebarborové stonky očistíme z vlákien a pokrájame na malé kúsky, ktoré krátko podusíme s cukrom a vodou.
Na pomúčenej doske rozvaľkáme vychladené cesto, pomocou válka ho prenesieme na hlbší plech, ktorý vyložíme cestom aj po bokoch.
Posypeme strúhankou jemne opraženou na masle a rovnomerne rozotrieme rebarborovú plnku.
Dáme piecť do mierne vyhriatej rúry, a keď začnú okraje ružovieť, koláč z rúry vyberieme, rozotrieme na vrch piškótové cesto (žĺtka s cukrom vymiešame, pridáme múku rozmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec tuhý sneh z bielkov).
Koláč dopečieme a vychladnutý polejeme čokoládou, rozpustenou nad parou s tukom.