Pohánková polievka s údeným mäsom
Potrebujeme:
200 g pohánky, 50 g jačmenných krúpov, olej, 1 cibuľu, 1 červenú papriku, 150 g vareného údeného mäsa, 1,8 l mäsového vývaru, soľ, mleté čierne korenie, vegetu
Ako na to:Jačmenné krúpy, nadrobno nakrájanú cibuľu a pohánku opražíme v hrnci na oleji a zalejeme vývarom. Uvaríme.
Údené mäso nakrájame na centimeter hrubé pásiky a spolu s nakrájanou paprikou pridáme do polievky a ešte chvíľu povaríme.
Polievku podľa chuti osolíme a okoreníme mletým čiernym korením a vegetou.
21.11.2008
Podobné recepty
Pohánková polievka s údeným mäsom, Pohánková polievka s údeným mäsom, Fazuľová nátierka s údeným mäsom, Šošovicová polievka s údeným mäsom, Kapustové palacinky s údeným mäsom, Fazuľová polievka s údeným mäsom a krúpami, Závin s údeným mäsom, Východniarska polievka, Syrová polievka, Údená hrachovo-mrkvová polievka