Domáca hovädzia roštenka
6 plátkov rošteniek, 1 konzerva broskyňového kompótu, 3 hermelíny, olej, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:Roštenky naklepte len zľahka naklepte prstami, nie tĺčikom. Osoľte a okoreňte. Zapekaciu misu potrite olejom a vložte roštenku, potrite ju tiež olejom a položte ďalšiu a opäť potrite a postup opakujte. Dajte do chladničke odležať najlepšie na 24 hod.
Roštenky na druhý deň opražte na panvici a potom ich poukladajte na vymazaný pekáč pekne vedľa seba. Hermelín pozdĺžne pokrájajte na tenšie kolieska. Na každú roštenku dajte polovičku broskyne a na ňu plátok hermelínu. Spichnite špáradlom alebo ihlou a dajte do teplej rúry zapiecť. Podávajte s varenými zemiakmi.