Ryžovo-mäsové knedličky v kapuste
300 g mletého bravčového mäsa (sójový granulát), 150 g ryže, 2 cibule, 600 g kyslej kapusty, 100 g slaniny, 2 vajcia, rascu, mleté čierne korenia, soľ, polohrubú múku, kyslú pochúťkovú smotanu
Ako na to:Na troche oleja rozškvaríme nadrobno nakrájanú slaninku, speníme cibuľku a pridáme kyslú kapustu. Zalejeme vodou a dusíme, kým kapusta nezmäkne.
Medzitým si pripravíme knedličky: Do mletého mäsa (alebo namočeného a odkvapkaného sójového granulátu) pridáme dusenú ryžu (v pomere 2:1), na oleji spenenú cibuľku, vajcia a mleté čierne korenie. Všetko dôkladne premiešame, ak je masa riedka, pridáme trochu polohrubej múky.
Z tejto hmoty tvarujeme knedličky vo veľkosti orecha. Keď je kapusta mäkká, dáme ich do nej variť.
Nakoniec zahustíme jedlo zápražkou, do ktorej pridáme trošku sladkej červenej papriky a podľa chuti smotanu.