Švajčiarsky zemiakový šalát

Potrebujeme:

200 g šalátových zemiakov, 1 veľkú cibuľu, 2 lyžice oleja, 2 lyžice octu a trochu zeleninového vývaru, ½ viazaničky reďkovky, 1 lyžicu bylinkového oleja, 20 g ementálu alebo iného syra

Ako na to:

Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na kocky. Uvaríme a dáme vychladnúť.
Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Zmiešame s vychladnutými zemiakmi a polejeme marinádou z 2 lyžíc oleja, octu a zeleninového vývaru.
Reďkovky umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Zamiešame do zemiakov a polejeme bylinkovým olejom. Nakoniec šalát posypeme postrúhaným syrom.
Podávame samostatne, bez ďalších príloh.

12.11.2008

Podobné recepty